Leerkrachten school Aalst schrijven open brief

Een 15-tal leerkrachten en medewerkers van de school 'De Horizon' in Aalst hebben een open brief geschreven en willen zo reageren op de berichten over wanpraktijken in hun school, want ze nemen het niet dat hun school door het slijk gehaald wordt.
2006 Getty Images

De briefschrijvers nemen de vingerwijzing niet dat "bepaalde collega's hun functie verkregen hebben of bepaalde taken moeten uitvoeren om in de gunst te vallen. Ons team is samengesteld aan de hand van diploma's en competenties", staat er te lezen.

De directrice van de school werd onlangs beschuldigd van wanpraktijken. De directrice zou met geld uit het Beschermcomité, bedoeld voor kwetsbare kinderen, een iPhone, laptop, designlampen en 54 cavaflessen gekocht hebben. De Scholengroep besliste maandagavond om een beroep te doen op de onderzoekscel van GO! om het dossier te onderzoeken.

Briefschrijvers willen naam school "rechtgezet zien"

De briefschrijvers gaan er "absoluut niet mee akkoord dat de naam van de school door het slijk wordt gehaald. Zonder ons medeweten worden wij betrokken in deze lastercampagne", staat in de brief. "Dat een aantal misnoegde personeelsleden een aantal wantoestanden aanklagen op anonieme manier, verspreiden in de media bij aanvang van de vakantie, is een strategische zet", luidt het.

In de betwiste gepubliceerde brief staan er "functies en 'wantoestanden' die in onze naam worden aangeklaagd. Op geen enkel moment zijn wij hierover gecontacteerd of hebben wij onze toestemming gegeven om dit te publiceren. Wij willen dit rechtgezet zien".

De medewerkers, reageren naar eigen zeggen los van de directrice, willen dat "in het belang van de school deze zaak volledig wordt onderzocht. Op deze manier kan onze naam terug gezuiverd worden".

Meest gelezen