Pukkelpop niet meer te zien op Canvas

Er komen dit jaar geen televisie-uitzendingen van Pukkelpop op Canvas. Het muziekfestival zal wel te volgen zijn via de kanalen van Studio Brussel.

Tot vorig jaar zond Canvas samenvattingen uit van de optredens op Pukkelpop. Maar vorig jaar vervielen die tv-uitzendingen door de drukke sportzomer en ook dit jaar zullen er geen samenvattingen op Canvas te zien zijn.

Daar zijn twee redenen voor. Enerzijds wil Canvas het vrijgekomen geld inzetten op het filmproject "Cinema Canvas", waarbij de zender deze zomer filmliefhebbers drie keer per week uitnodigt voor een gratis openluchtfilmvoorstelling.

Anderzijds zal Studio Brussel nog meer uitgespeeld worden als dé festivalzender. Het radiostation zal niet alleen radio maken vanop Pukkelpop, maar zal ook via videoverslag doen van het muziekfestival. Alles zal ook te volgen zijn via de socialemediakanalen van StuBru.

"Pukkelpop valt of staat niet met de aanwezigheid van Canvas", klinkt het bij het festival in een korte reactie bij Focus Knack. "Het geeft ons ook de mogelijkheid om nieuwe horizonten op te zoeken. Dit heeft verder geen impact op vrije nieuwsgaring of samenwerking met de VRT."

Dat de samenvattingen van Rock Werchter wel nog op Canvas te zien waren, heeft volgens de zender te maken met de historische samenwerking met het festival en de "toegevoegde waarde als de echte start van de festivalzomer". "En ook daar werd op de centen gelet", klinkt het nog.

Meest gelezen