Rijst van Bosto Basmati uit handel genomen

Boost Nutrition haalt kookbuiltjes van rijst Bosto Basmati uit de handel. In de kookbuiltjes kan mogelijk de natuurlijke toxine aflatoxine aanwezig zijn. Dat melden Boost Nutrition en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).
This content is subject to copyright.

De terugroepactie heeft betrekking op het lot Bosto Basmati kookbuiltjes 500 gram, 4x125 gram. Ze zijn verpakt in kartonnen doosjes ten minste houdbaar tot december 2019.

De rijst wordt uit de handel genomen nadat het bedrijf een overschrijding van aflatoxine B1 vaststelde. "Aflatoxine is een natuurlijk toxine gevormd door schimmels. Deze toxische stof kan bij inname van grote hoeveelheden vergiftiging of kanker veroorzaken", benadrukt het bedrijf.

De rijst wordt in de meeste supermarkten in België verkocht.

Meest gelezen