VS vraagt VN om zwaardere sancties tegen Noord-Korea

De Verenigde Staten gaan bij de Verenigde Naties een voorstel voor een resolutie indienen om strengere sancties te vragen tegen Noord-Korea. Dat meldt de Amerikaanse VN-ambassadeur. Pyongyang liet gisteren weten dat het met succes een eerste intercontinentale raket heeft getest.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
VS-ambassadeur bij de VN Nikki Haley.

"De lancering door Noord-Korea van een ICBM is een duidelijke militaire escalatie", zei ambassadeur Nikki Haley voor de VN-Veiligheidsraad. "In de komende dagen zullen we voor de Veiligheidsraad een resolutie voorstellen die daar evenredig tegenover staat."

Eerder hadden ook al Zuid-Korea en Frankrijk gevraagd om strengere sancties tegen het land. De Duitse bondskanselier Angela Merkel deed ook uitlatingen in die richting.

Meest gelezen