Zweedse comédienne na seksueel geweld op festival: "Organiseer festival zonder mannen"

Als het van Emma Knyckare afhangt, dan krijgt Zweden volgend jaar een "mannenvrij" muziekfestival. De Zweedse comédienne reageert zo op de afgelasting van het muziekfestival Bråvalla na gevallen van seksueel geweld tegenover vrouwen.

"Wat denken jullie ervan om een erg cool festival te organiseren waar alleen vrouwen welkom zijn tot alle mannen hebben geleerd hoe ze zich moeten gedragen?" Die boodschap plaatste de Zweedse radiopresentatrice en comédienne Emma Knyckare vorige zondag op Twitter.

Toen was net bekend geraakt dat het Zweedse muziekfestival Bråvalla volgend jaar niet zal doorgaan. Als reden dragen ze verschillende gevallen van seksueel geweld aan tijdens de afgelopen editie. Ook vorig jaar kampte het festival met soortgelijke klachten.

(lees verder onder tweet)

"Blijkbaar oké om vrouwen de hele tijd te discrimineren"

De plannen van Knyckare nemen intussen al iets concrete vormen aan. Zo zal ze de komende dagen naar eigen zeggen een groep van "getalenteerde organisatoren en projectleiders" samenbrengen.

De Zweedse ziet naar eigen zeggen geen problemen met het bannen van mannen. "Aangezien het blijkbaar oké is om vrouwen de hele tijd te discrimineren, dan is het misschien ook oké om mannen drie dagen lang uit te sluiten."

De idee van een "mannenvrij" festival is overigens niet helemaal nieuw. Op het festival van Glastonbury in het Verenigd Koninkrijk werd vorig jaar al een mannenvrije zone ingericht.  

Meest gelezen