Deboosere: "Grote onweersgolven hebben het land grotendeels verlaten"

Ons land heeft de afgelopen uren twee onweersgolven te verwerken gekregen. Dat ging her en der gepaard met felle buien en rukwinden. Ook de komende uren is er nog kans op lokaal onweer, vanaf middernacht wordt het kalm.

"De eerste onweersgolf ging van west naar oost, zo ongeveer over de taalgrens", zegt weerman Frank Deboosere. "Vooral die golf ging lokaal gepaard met hevig onweer, felle rukwinden en hagel."

De eerste golf heeft ons land intussen verlaten. "De tweede golf is nu bezig met de kust grotendeels af te gaan", aldus Deboosere.

Het KMI heeft code geel afgekondigd. Dat betekent volgens de KMI-kleurcodes niet meer of niet minder dan dat er onweer op komst is. "Dat is niet abnormaal, het is zomer", benadrukt Frank Deboosere. De temperaturen zullen vandaag nog oplopen tot 28 à 29 graden. 

In het tweede deel van de nacht wordt het vanaf het westen droger met opklaringen en kan er nevel of mist opduiken. Het blijft zacht met minima van 16 tot 19 graden.

Code geel betekent dat er plaatselijk kans is op onweer met intense regenval, hagelbuien en/of hevige rukwinden, die lokaal overlast of schade kunnen veroorzaken. Grote bezorgdheid is bij code geel niet nodig. 

Meest gelezen