Extreem bendegeweld kost aan 28 gevangenen het leven in Mexico

In een gevangenis in de Mexicaanse badplaats Acapulco, in de zuidelijke staat Guerrero, zijn 28 gedetineerden om het leven gekomen tijdens een gevecht tussen twee rivaliserende bendes. Drie anderen geraakten gewond. Het is een van de zwaarste uitbarstingen van geweld tussen Mexicaanse gevangenisbendes in jaren.

De slachtpartij zou uitgebroken zijn in de zwaarst beveiligde vleugel van de gevangenis. De politie ontdekte lichamen die verspreid lagen over de hele vleugel, waaronder de keuken en de bezoekersruimte. Een politieagent getuigde anoniem dat een viertal lichamen onthoofd was.

Het gevecht viel bijzonder ongelegen voor de Mexicaanse regering. Net vandaag bracht de Amerikaanse Minister van Binnenlandse Veiligheid John Kelly een bezoek aan de staat Guerrero, waarvan Acapulco de grootste stad is. 

Acapulco was ooit één van de bekendste badplaatsen van Mexico en een geliefde trekpleister bij Hollywoodsterren. De laatste jaren wordt de badplaats echter geteisterd door extreem geweld tussen rivaliserende drugsbendes. De stad geldt vandaag als een van de gevaarlijkste ter wereld. 

Meest gelezen