Festival Les Ardentes even stilgelegd wegens onweer

Het festival Les Ardentes is vanmiddag een tijd lang stilgelegd wegens een onweer dat over het festivalterrein trok. De eerste openluchtoptredens van de middag zijn letterlijk in het water gevallen en werden afgelast.

Om 14 uur vanmiddag ging de deuren open van het vierdaagse festival. Maar rond 15 uur gingen ook de hemelsluizen open boven het Astridpark in Luik. Wegens de hevige regenval werd besloten om de concerten in openlucht te schrappen, tot de storm was overgewaaid.

De festivalgangers die al op het terrein waren, vonden onderdak in een nabijgelegen evenementenhal. Op Facebook meldt het festival dat het onweer intussen voorbij is en dat er niemand gewond is geraakt, er geen schade is en de concerten weer gewoon doorgaan.

Meest gelezen