Le nouveau James Bond est arrivé: Emmanuel Macron solliciteert naar Bondrol

Een foto die de Franse president Emmanuel Macron op Twitter heeft geplaatst, wordt online duchtig becommentarieerd. We zien hoe Macron vanuit een helikopter landt op de Franse onderzeeër Le Terrible. Meer is er niet nodig om Macron als geknipte opvolger van Daniel Craig te zien, als nieuwe James Bond.

Macron werd door de bemanning van Le Terrible uitgenodigd om een simulatie van een raketlancering van dichtbij mee te maken. En dichtbij, dat betekent natuurlijk in de duikboot.

Via een helikopter werd de Franse president naar de onderzeeër gebracht. Gehuld in een stevig harnas wordt hij naar de deur getrokken.

De opmerkelijke foto werd al 3.600 keer geretweet en ruim 11.000 keer leuk gevonden. De referenties naar James Bond, de bekendste geheim agent ter wereld, zijn legio. (Een overzicht, helaas niet via de app te bekijken).

Emmanuel Macron lijkt goed op weg om het Europese antwoord te zijn op de mediagenieke premier van Canada, Justin Trudeau. Enkele dagen geleden nog werd zijn officiële staatsportret duchtig geparodieerd en ook zijn ontmoeting met Arnold Schwarzenegger ging niet onopgemerkt voorbij.

lees ook