Leuven, opgelet! De politie komt aanbellen, maar wil niet dat u opendoet

De politie van Leuven start een opmerkelijk "belproject": ze gaat aanbellen bij appartementsgebouwen, om zo toegang te verkrijgen. Als ze daarin slaagt, dan is haar boodschap (die voor senioren is bedoeld) duidelijk: laat alleen mensen binnen die u kent, anders maakt u het voor inbrekers erg makkelijk.
Piet den Blanken

De senioreninspecteurs zullen naast appartementsgebouwen ook proberen om woonzorgcentra binnen te geraken. De politie benadrukt dat het belangrijk is om de bewoners te blijven sensibiliseren, ook al daalt het aantal inbraken in appartementen in Leuven.

"Een veelgebruikte truc van inbrekers is om te gaan aanbellen bij gebouwen", zegt Stephanie Gille van de politie. "Eens ze binnen zijn, hebben ze vrij spel. We merken zeker in oude appartementsgebouwen dat de sloten van de appartementsdeuren niet van dusdanige kwaliteit zijn dat die lang standhouden tegen inbrekers."

Meest gelezen