Nieuwe onweershaard gaf kust de volle laag met hagel

Over West-Vlaanderen is vanavond een nieuwe onweershaard getrokken. Vooral de kust kreeg de volle laag, met lokaal hagelbollen tot 4 centimeter. Na middernacht zal het overal kalmer weer worden.

De onweershaarden kwamen vanuit het noorden van Frankrijk via de Westhoek ons land binnen richting noordoosten. "Er is vanavond nog een onweerscel over de provincie West-Vlaanderen getrokken waarbij vooral de kust de volle laag kreeg met lokaal hagel van 3 à 4 centimeter", aldus weerman Frank Deboosere.

Eerder in de namiddag trokken verschillende onweershaarden over ons land. Her en der was er schade en overlast. Zo werd het festival Les Ardentes in Luik even stilgelegd, in Tongeren kreeg de brandweer veel meldingen van wateroverlast binnen en in Wevelgem "ontplofte" een boom na een blikseminslag.

"Ook elders in het land moeten we voor middernacht nog waarschuwen voor lokaal hevig onweer met hagel, veel neerslag en rukwinden. De onweersactiviteit trekt van zuidwest naar noordoost over ons land. In het tweede deel van de nacht wordt het geleidelijk rustiger en droger", voorspelt weerman Frank.

Meest gelezen