Zeker twee doden bij zware aardbeving op de Filipijnen

Op de Filipijnen heeft een aardbeving plaatsgevonden met een kracht van 6,5. Het epicentrum lag in de buurt van de stad Tacloban, op het eiland Leyte. Er vielen zeker twee doden en minstens honderd gewonden.

Aanvankelijk werd gemeld dat de beving een kracht had van 6,9, maar dat is bijgesteld naar 6,5. Zeker tien mensen raakten gewond toen een gebouw van drie verdiepingen in de stad Kangana instortte. Volgens de autoriteiten liggen er nog mensen onder het puin.

Er was geen gevaar voor een tsunami. "We verwachten wel schade en naschokken", zei een woordvoerder van de Filipijnse aardbevingsautoriteiten. In grote delen van het getroffen gebied viel de stroom uit. In Leyte liepen mensen vanuit huizen en scholen op straat. Enkele wegen liepen schade op door de aardbeving.

De Filipijnen worden vaker opgeschrikt door aardbevingen, ze liggen op de zogenoemde Ring van Vuur, waar veel seismologische activiteit is. Vier jaar geleden werd het land getroffen door een beving met kracht van 7,1. Daarbij vielen toen 220 doden. Het eiland Leyte, waar de beving van vandaag plaatsvond, werd in november 2013 getroffen door de storm Haiyan, die ruim 7.000 doden maakte.

Meest gelezen