23 militairen gedood in Egypte

In Egypte zijn zeker 23 militairen omgekomen bij een aantal aanslagen in het noordelijke Sinaïgebied. Er is ook sprake van 26 gewonden. Nog niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist, maar in de regio hebben islamitische extremisten al vaker aanslagen gepleegd tegen Egyptische militairen en politie.

In Egypte zijn zeker 23 militairen omgekomen bij een aantal aanslagen in het noordelijke Sinaïgebied. Er is ook sprake van 26 gewonden. Auto's vol explosieven reden in op een aantal militaire controleposten bij Rafah, aan de grens met de Palestijnse Gazastrook. Bij de vuurgevechten die daarop uitbraken zijn een veertigtal aanvallers gedood, zo valt te lezen in een persbericht van het Egyptische leger.

Nog niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist, maar in de regio schuilen islamistische extremisten die trouw hebben gezworen aan terreurgroep IS. Zij hebben de voorbije jaren in de Sinaï al vaker aanslagen gepleegd tegen Egyptische militairen en politie.

Meest gelezen