Ernst August - de man van prinses Caroline - verzet zich tegen huwelijk van oudste zoon

Hommeles in het adellijke Huis Hannover. Vader Ernst August verzet zich tegen het huwelijk van zijn zoon Ernst August junior. De echtgenoot van prinses Caroline van Monaco vreest dat het familiepatrimonium in gevaar komt.

Ernst August junior gaf gisteren al zijn jawoord tijdens de burgerlijke plechtigheid aan zijn vriendin, de Russische modeontwerpster Ekaterina Malysheva. Het was een eenvoudige ceremonie, het extravagante feest staat komend weekend gepland.

Maar dat zal zonder vader Ernst August van Hannover zijn. Hij verzet zich tegen het huwelijk. "Het was geen gemakkelijke beslissing voor mij, maar ik zie mij ertoe gedwongen om de belangen van het Huis Hannover en de bezittingen te beschermen", aldus de prins van Hannover in het Duitse blad Handelsblatt.

De 33-jarige zoon Ernst August junior heeft in principe de toestemming niet nodig van zijn vader om te kunnen huwen. Maar volgens Duitse media roept vader Ernst August wel een aantal schenkingen terug en zou hij ook enkele adellijke titels van zijn zoon kunnen afnemen. Ernst August is naar eigen zeggen wel bereid om tot verzoening te komen.

Het jonge koppel leerde elkaar zo'n 5 jaar geleden kennen. Ze wonen samen in Londen waar Ernst August junior in de banksector actief is. De 31-jarige Ekaterina runt haar eigen kledinglijn. Ernst August junior is de oudste zoon van Ernst August van Hannover, uit diens eerste huwelijk met Chantal Hochuli. In 1999 huwde het hoofd van het geslacht Hannover met prinses Caroline van Monaco met wie hij een dochter heeft. Beiden leven intussen al jaren gescheiden van tafel en bed.

Meest gelezen