Gevangenisstraffen tot één jaar voor nachtelijke brandstichtingen

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft gevangenisstraffen tot een jaar uitgesproken voor drie familieleden uit Dilsen-Stokkem en Gent voor twee brandstichtingen. De drie beweerden dat ze de opdracht kregen van een tante om een tuinhuis en een auto in brand te steken. Omdat dat volgens de rechter niet voldoende bewezen kon worden, werd zij vrijgesproken.

Op 16 juli 2014 werd een tuinhuis in brand gestoken bij een familie in Beringen. Elf dagen later volgde een auto die op de oprit stond.

Met de brandstichtingen wilde de tante de familie afdreigen om de borgsom te betalen van een familielid dat in een Griekse gevangenis zat. De drie neven beweerden dat ze via hun tante de opdracht kregen om de familie onder druk te zetten.

De rechtbank tilde er zwaar aan dat de twee brandstichtingen gedurende de nacht gebeurden en kende de getroffen familie een schadevergoeding van 4.380 euro toe. Drie brandstichters kregen een celstraf tot een jaar.

Meest gelezen