Honderden reizigers meer dan twee uur vast in twee stilstaande treinen in Denderleeuw

Honderden reizigers hebben vanochtend een tijdlang vastgezeten op twee verschillende treinen in Denderleeuw. Er was ernstige hinder op de lijn tussen Gent Sint-Pieters en Brussel.

Er waren vanochtend heel wat problemen voor het treinverkeer tussen Gent en Brussel. 

Op de snelle lijn tussen Gent en Brussel - de lijn 50 A - viel rond 8.15 uur een trein stil door een technisch defect. Er is sprake van honderden reizigers die iets meer dan twee uur hebben vastgezeten. Een lege trein kwam ter plaatse om de mensen op te pikken. "De airco aan boord van de trein werkt en er wordt gezorgd voor water voor de passagiers", zegt woordvoerder Bart Crols. Een daaropvolgende trein stond ook een tijdje stil, maar is ondertussen teruggesleept. 

Omdat er eerder ook al een seinstoring was, was er maar één van de vier sporen beschikbaar. 

Hoewel de problemen ondertussen zo goed als van de baan zijn, zijn er nog altijd grote problemen op het spoor. Wie van Brussel naar de kust wil, kan de trein nemen via Denderleeuw en Aalst of via Kortrijk. 

Meest gelezen