Lange files op de snelwegen door ongevallen en start bouwverlof

De avondspits op de Vlaamse wegen wordt bemoeilijkt door een aantal ongevallen. Rond 16 uur stond er al bijna 200 kilometer file op de snelwegen. Vooral rond Antwerpen en Brussel is het erg druk op de weg. Ook de vakantie-uittocht doet de wegen mee toeslibben. Rond 19 uur was de lengte van de files teruggelopen tot minder dan 100 kilometer.
Ongeval op de A12 in Meise.

"De start van het bouwverlof en de doortocht van Nederlandse vakantiegangers zorgt al sinds vanmorgen 11 uur voor piekdrukte op de snelwegen. Dat leidt tot wachttijden van meer dan een uur op de ringwegen van Antwerpen en Brussel", zegt Hajo Beeckman.

De drukte wordt nog vergroot door een aantal ongevallen. Op de A12 in Meise heeft er zich een zwaar ongeval voorgedaan richting Brussel. De weg is er helemaal versperd. Bij het ongeval waren vier voertuigen betrokken. Een 76-jarige vrouw kwam om het leven. Een tweede inzittende moest door de brandweer bevrijd worden en is in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis.

Door een ongeval op de E19 in Kontich waren twee rijstroken richting Antwerpen versperd, met een lange file tot gevolgd. Om 19 uur waren de problemen van de baan en was er weer vlot verkeer.

Op de wegen naar de Ardennen zijn er voorlopig geen problemen, maar richting kust is het al de hele namiddag en vooravond druk met filegolven tussen Aalst en Aalter.

Meest gelezen