Malala Yousafzai is afgestudeerd en start twitteraccount

In Birmingham in Groot-Brittannië heeft het Pakistaanse meisje Malala Yousafzai de middelbare school beëindigd. Tegelijk begon ze met een twitteraccount, die intussen al 100.000 volgers heeft.

Malala Yousafzai is afgestudeerd aan de middelbare school en ze heeft een twitteraccount aangemaakt. De account mocht ze van haar ouders niet aanmaken voor ze klaar was met de middelbare school. Malala Yousafzai is nu van plan om naar de universiteit te gaan. Mogelijk gaat ze filosofie studeren in Oxford.

Vijf jaar geleden raakte het toen 15-jarige meisje Malala Yousafzai in Pakistan zwaar gewond bij een aanslag door de taliban. Die openden het vuur op een busje met meisjes op weg naar school. De extremistische islamisten van de taliban zijn tegen onderwijs voor meisjes.

Malala Yousafzai kreeg toen een kogel in het hoofd. Ze reisde met haar familie naar Birmingham om zich te laten behandelen. Ze herstelde goed en ze is intussen uitgegroeid uit tot een wereldwijd symbool van het recht op onderwijs voor iedereen.

Meest gelezen