Tijn (6), de jongen van de nagellakactie, is overleden

In Nederland is Tijn overleden, de jongen van 6 die bekend raakte door zijn nagellakactie voor Serious Request, de Nederlandse versie van Music For Life. Dat heeft radiozender 3FM bekendgemaakt.

De 6-jarige kankerpatiënt Tijn raakte eind vorig jaar tot in ons land bekend met zijn nagellakactie. Iedereen die dat wou kon bij Tijn zijn nagels laten lakken, in ruil voor een bijdrage voor Serious Request, de Nederlandse tegenhanger van Music For Life. Met zijn actie werd ruim 2,6 miljoen euro opgehaald. 

De nagels van Rutte

Tijn ontroerde met zijn actie een massa mensen. Zelfs de Nederlandse premier Rutte kwam langs om zijn nagels te laten lakken. Het geld dat Tijn inzamelde gaat naar de bestrijding van hersenstamkanker, de ziekte waar hij zelf aan overleden is.

Koning Willem-Alexander: "Prachtig hoe positief Tijn met zijn ziekte omging"

Meest gelezen