Verschillende gewonden op eerste dag stierenrennen Pamplona: 2 mensen gespietst

Op de eerste dag van de stierenrennen in Pamplona, in het noorden van Spanje, zijn heel wat mensen gewond geraakt. Dat zegt het Rode Kruis. Twee mensen werden gespietst en werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De stierenrennen in Pamplona zijn ontzettend populair in Spanje. Acht dagen lang worden er elke ochtend verschillende stieren losgelaten in de smalle straatjes van de stad. Honderden mensen lopen mee en jagen de dieren naar de arena waar ze worden afgemaakt.

Om 8 uur vanochtend gingen de stierenrennen voor de eerste keer dit jaar van start. Daarbij vielen al meteen verschillende gewonden, zegt het Rode Kruis. Zeker twee mensen zijn gespietst: één iemand in de borst en één iemand in de buik. Zij zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De rest raakte gekneusd. 

De stierenrennen in Pamplona lokken elk jaar heel wat toeristen. Enkele dagen geleden was er nog heel wat protest tegen het evenement. 

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen