Zo verhindert deze winkelbediende dat pakje op de grond valt

Soms kan het handig zijn wat voetbaltechnieken onder de knie te hebben. Zelfs op een plaats waar men niet verwacht ze ooit nodig te hebben. Het kwam winkelbediende Noeliton Almeida alvast goed uit dat hij zijn mannetje kan staan op het voetbalveld, toen hij in een winkel in Brasilia de rekken moest bijvullen. Toen een van de vele pakken met maandverband die hij droeg op de grond dreigde te vallen, goochelde hij dat pak met zijn voeten terug in zijn armen. Of zoals nieuwswebsite Daily Mail het omschreef: "Deze winkelbediende bewijst dat ALLE Brazilianen een talent voor voetbal aangeboren krijgen."

De video dateert van midden juni, maar ging de afgelopen dagen pas echt viraal. Almeida, vader van 5 kinderen, toonde alvast dat hij nog over de juiste reflexen beschikt. "Het was op goed geluk. Alsof ik met een voetbal aan het spelen was. Zoals je de bal niet op de grond wil doen vallen. Ook al besef ik dat je dat met winkelproducten eigenlijk niet mag doen", aldus de 37-jarige man op de Braziliaanse nieuwswebsite G1.

"Toen het gebeurd was, ben ik naar een medewerker gestapt om te zien of er camerabeelden van waren. Van dit ‘kunstwerkje’, zeg maar. Een andere medewerker heeft dan de beelden via sociale media gedeeld."

"Zo’n respons had ik nooit verwacht. Ik ben daar zo dankbaar voor. Het geeft je een goed gevoel. Hier in de buurt ben ik nu beroemd. En zelfs verder, want er zijn al mensen uit Groot-Brittannië die me gecontacteerd hebben."

"Ik heb er altijd van gedroomd om een professionele voetballer te worden. Maar ik moest op jonge leeftijd voor de kost gaan werken en heb die droom moeten opbergen. Wat niet betekent dat ik niet schitter in de amateurploeg waarvoor ik speel. Ik ben de topscorer en heb al heel wat doelpunten gemaakt."

Meest gelezen