"Eye roll" van Merkel steelt de show op de G20-top

Angela Merkel heeft het internet stormenderhand veroverd met enkele opvallende gelaatsuitdrukkingen tijdens de voorbije G20-top. Vooral een "eye roll" van de Duitse bondskanselier tijdens een gesprek met de Russische president Vladimir Poetin houdt sociale media in de ban.

De kleine kantjes van wereldleiders tijdens topbijeenkomsten: meer dan eens gaan ze met meer aandacht lopen dan de eigenlijke resultaten of beslissingen. De afgelopen G20-top in Hamburg vormt geen uitzondering. Deze keer is het vooral Angela Merkel die hoge ogen gooit met enkele opvallende gelaatsuitdrukkingen.

Zo spreekt een zogenoemde "eye roll" van de Duitse bondskanselier tot de verbeelding op sociale media, vooral dan omdat ze die tevoorschijn tovert tijdens een gesprek met Vladimir Poetin. Het is niet duidelijk of ze reageert op wat de Russische president vertelt dan wel of ze gewoon genoeg heeft van zijn uitleg, maar het resultaat oogt hoe dan ook komisch:

Ook de lichaamstaal van Merkel in combinatie met de Amerikaanse president Donald Trump is goed voor 2 merkwaardige foto's: 1 tijdens de verwelkoming aan het begin van de top en 1 waarop ze haar gezicht in haar handen begraaft terwijl ze met hem praat.

Al deze momenten zijn ook Alana Johnson niet ontgaan, een Amerikaanse bibliothecaris die een Instagramprofiel aan de onbewaakte en luchtige momenten van Merkel wijdt.

Door een technisch probleem laden de foto's niet in de app. U kan ze wel bekijken via onze mobiele site en desktopsite.

Meest gelezen