Acrobaat-danser maakt dodelijke val voor het oog van duizenden festivalbezoekers

In de Spaanse hoofdstad Madrid is een acrobaat-danser om het leven gekomen nadat hij voor de ogen van 35.000 festivalgangers van een hoogte van enkele tientallen meters naar beneden was gevallen. Het ongeval gebeurde voor een optreden van hoofdact Green Day.

De 42-jarige Spaanse acrobaat en danser Pedro Aunion Monroy trad op tijdens het Mad Cool festival in Madrid. Hij voerde een dansnummer op in een kleine kooi die met een kraan tot enkele tientallen meters boven de grond was gebracht. Zijn act op de muziek van Princes Purple Rain was te volgen op een groot scherm op de grond.

Op een bepaald ogenblik ging er iets mis en viel Monroy voor de ogen van het publiek uit de kooi naar beneden. De hulpdiensten waren snel ter plekke, maar de man overleed aan zijn verwondingen. Zonder van de tragedie te weten begon de hoofdact Green Day kort daarna aan zijn optreden. 

Monroy woonde met zijn Britse partner in het Verenigd Koninkrijk. Zijn zuster bevestigde op het Facebook-profiel van de artiest zijn dood. "Hij deed wat hij het liefste deed, een optreden tijdens Mad Cool. Wij zijn er kapot van."

Polemiek

In een mededeling lieten de organisatoren van het festival 's nachts weten dat ze het ongeluk betreuren maar dat ze "om veiligheidsreden" beslist hadden om het festival niet stop te zetten.

Die beslissing lokte op sociale media heel wat kritiek uit. "Ik heb een man naar zijn dood zien vallen, live te volgen op een groot scherm, en duizenden mensen gingen door met dansen. Ik heb er geen woorden voor", liet een van hen weten op twitter. Anderen zegden dat ze geschokt waren dat het festival gewoon doorging en dat ze nooit meer zouden terugkomen.

Er was ook kritiek op het feit dat de organisatoren Green Day niet op de hoogte hadden gebracht van het ongeluk. Na hun optreden liet de band in een tweet weten dat ze dan pas het tragisch nieuw over de dood van de artiest hadden vernomen.

Meest gelezen