Hoogtepunt van de vakantiefiles is voorbij

Wie deze ochtend richting zuiden met vakantie vertrok, moest rekening houden met lange files. Op het drukste moment van de dag, rond 12 uur vanmiddag, verloor je tussen Parijs en Bordeaux twee uur extra. Dat meldt VAB. De files zouden in de loop van de namiddag moeten afnemen.

Zowel VAB als Touring had zaterdag rood gekleurd voor files. Met de start van het bouwverlof voorspelden ze een druk vertrekweekend voor Belgen. In België zelf viel het aanschuiven lange tijd mee. Een ongeval op de E40 in Nevele, richting kust, gooide rond 10.45 uur roet in het eten. De wachttijd liep er op tot een uur.

In Frankrijk waren er de traditionele knelpunten, met kort na de middag 1 uur vertraging op de A7 richting Orange en anderhalf uur op de A10 naar Bordeaux. In Duitsland verloor je 30 minuten op de A3 tussen Würzburg en Neurenberg, terwijl het in Zwitserland 30 minuten aanschuiven was voor de Gotthardtunnel richting Italië, en 45 minuten aan de Grote St. Bernhardtunnel. In Oostenrijk was er een half uur vertraging op de A11 bij de Karawankentunnel richting Slovenië.

Meest gelezen