Ingeborg kondigt nieuwe cd aan: "Ik vind echt dat iedereen dit moet horen"

Ingeborg zit momenteel in de studio om nieuwe muziek op te nemen. Ze werkt aan een nieuwe cd met 18 liedjes. "Ik vind echt dat iedereen dit moet horen", zegt ze vandaag in verschillende kranten. Het lijkt al een eeuwigheid geleden dat de zangeres nog met nieuw werk uitpakte, maar nu gaat ze er weer vol voor.

Als zangeres is Ingeborg vooral bekend van "Door de wind", het nummer waarmee ze in 1989 België vertegenwoordigde op het Songfestival. Ze presenteerde ook programma's zoals "Blind date" en "Schuif af" op VTM. 

De afgelopen tien jaar trok ze zich terug uit de media. Ze verdiepte zich in yoga, meditatie en zelfontwikkeling. Ze richtte het centrum De Evolutie op. Maar nu is het tijd om opnieuw muziek te maken voor een breder publiek.

Zes Nederlandstalige nummers

Op de cd zullen 18 liedjes staan, zes Nederlandstalige en 12 nummers in vreemde talen, zoals Hawaïaans, Hebreeuws en Sanskriet. De zangeres beklemtoont dat het geen muziek is exclusief voor wie mediteert of yoga doet. "Het idee ontstond weliswaar tijdens mijn meezingconcerten, maar ik wil die positieve vibe doortrekken. Het is net zozeer geschikt voor wie in de file staat", zegt ze.

Het is een groot project, want er zijn rond de 80 koorleden bij betrokken. Ze hoopt dat enkele nummers zullen opgepikt worden door de radio. "Ik geloof dat daar een publiek voor is. Er komt stilaan een stroming op gang met veel positiviteit, tegen alle verzuring en negativiteit", zegt ze.

Meest gelezen