Keniase politie beschuldigt Al Shabaab van "slachtpartij"

In de Keniase provincie Lamu zijn zeker negen mensen onthoofd. Volgens de Keniase overheid werd de slachtpartij uitgevoerd door leden van de terreurbeweging Al Shabaab uit Somalië.
archieffoto van militanten van Al Shabaab

Een politiechef uit de Keniase provincie Lamu meldt aan persbureau Reuters dat er negen mensen vanochtend door militanten van de Somalische terreurbeweging Al Shabaab met messen afgeslacht zijn als kippen.

Zeker negen Kenianen zijn vanochtend onthoofd teruggevonden. De daders gingen volgens ooggetuigen van huis naar huis op zoek naar mensen die geen moslim waren. Daarna werden de slachtoffers gegroepeerd en onthoofd.

De terroristen van Al Shabaab uit Somalië steken vaker de grens over naar Kenia. De terroristische beweging maakt Kenia onveilig omdat het land zes jaar geleden troepen stuurde naar Somalië om Al Shabaab te bestrijden.

Meest gelezen