Mogelijk 35 migranten omgekomen na schipbreuk voor Libische kust

In Libië wordt met verslagenheid gereageerd op de berichten van de mogelijke verdrinkingsdood van 35 migranten. De Libische kustwacht meldt dat de 35 opvarenden van een rubberboot wellicht verdronken zijn. 85 mensen konden worden gered door vissers.
AFP or licensors

Voor de kust van Libië heeft een rubberboot met ongeveer 120 mensen aan boot schipbreuk geleden. De kustwacht vreest dat 35 opvarenden verdronken zijn.

Verschillende vissers hebben 85 migranten uit Nigeria, Senegal, Kameroen, Ivoorkust en Ghana gered. Mensensmokkelaars profiteren van de chaos die op dit ogenblik heerst in Libië om elk jaar tienduizenden migranten naar Italië te smokkelen. Een praktijk waar ze grote sommen geld mee verdienen.

Dit jaar zijn al meer dan 100.000 migranten en vluchtelingen in Europa aangekomen via de Middellandse Zee. Ruim 2.200 mensen overleefden de overtocht niet of zijn vermist.

Meest gelezen