Nederlandse politie pakt negen verdachten van smokkel Albanezen op

De Nederlandse autoriteiten hebben de plannen van een smokkelbende om veertien Albanezen per vliegtuig naar vermoedelijk Engeland te smokkelen in de kiem gesmoord. Er zijn negen verdachten opgepakt. De verdachten zijn twee Engelsen, twee Nederlanders en vijf Albanezen.

De Nederlandse politie en de Koninklijke Marechaussee hebben donderdag de smokkel van veertien Albanezen verhinderd. Elf Albanese volwassenen en drie jonge kinderen waren onderweg in twee busjes van België naar het vliegveld van Teuge in Nederland.

In de buurt van Breda werden de twee busjes door de politie tot stilstand gebracht. De twee Nederlandse chauffeurs werden opgepakt. Op het vliegveld van Teuge werden twee Engelse piloten opgepakt. Zij maakten zich op voor een vlucht via België naar vermoedelijk Engeland.

Het onderzoek verplaatste zich dan naar de vermoedelijke spilfiguur van de mensensmokkel in Amsterdam. Daar werden nog eens vijf verdachten aangehouden. De politie meldt dat de spilfiguur donderdagavond iets na 22 uur in de boeien is geslagen. De politie heeft onder meer een auto, telefoons, contant geld en een administratie in beslag genomen.

De negen verdachten zijn aangehouden. Het zijn mannen tussen de 29 en 62 jaar. Uit de groep van veertien die op het vliegtuig zou worden gezet, zijn de vijf mannen meegenomen voor getuigenverhoor. De Albanese vrouwen en kinderen zijn ergens ondergebracht.

Meest gelezen