Nevada kampt met tekort aan marihuana 1 week na legalisering

Precies een week nadat de verkoop van marihuana in Nevada is gelegaliseerd, dreigt een tekort in de Amerikaanse staat. Dat melden Amerikaanse media. Noodwetgeving moet het probleem oplossen.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Sinds 1 juli is het volkomen legaal om marihuana voor ontspanningsdoeleinden te verkopen in Nevada. Meteen stonden lange wachtrijen voor de 47 winkels die een vergunning hebben om de drug te verkopen. Een week later zitten die bijna helemaal door hun voorraad heen, zo melden Amerikaanse media.

Gouverneur Brian Sandoval broedt op noodwetgeving om het tekort tegen te gaan. Zo zouden meer winkels de toelating krijgen om marihuana te verkopen. Klanten kunnen ook een tripje maken naar Colorado, Washington, Oregon of Alaska waar de verkoop van marihuana eveneens legaal is.

Uit "Het Journaal" van 1 juli 2017:

Meest gelezen