Opnieuw zware rellen in marge G20-top in Hamburg: straatgevechten en plunderingen

In de marge van de G20-top in de Duitse stad Hamburg zijn er gisterenavond en afgelopen nacht opnieuw zware rellen geweest tussen betogers en politie. Er sneuvelden heel wat winkelvitrines. Verschillende handelszaken, waaronder een supermarkt, zijn geplunderd. Er zijn 114 mensen opgepakt.

Er zijn gisteravond en vannacht opnieuw zware rellen geweest tussen relschoppers en de politie in het Duitse Hamburg. Daar start vandaag de 2de dag van de G20-top van rijkste industrielanden. Op verschillende plaatsen waren er straatgevechten. De politie werd bekogeld met stenen en flessen. De relschoppers staken barricades en auto's in brand. Eén agent die zich bedreigd voelde, loste een waarschuwingsschot.

(lees verder onder de video)

Er zijn alles samen 114 mensen opgepakt, in totaal raakten al  213 agenten gewond bij het geweld in Hamburg. Bij de rellen zijn ook heel wat winkels geviseerd en geplunderd.Later vandaag worden opnieuw 100.000 mensen verwacht voor twee grote protestbetogingen. Volgens de politie kan nieuw geweld daarbij niet uitgesloten worden. Bekijk in de beelden hieronder de ravage in verschillende handelszaken.

Meest gelezen