Peeters: "Arco- en begrotingsprobleem samen oplossen"

Vicepremier Kris Peeters (CD&V) houdt vol dat er een oplossing zal komen voor de Arco-coöperanten. Hij wil het probleem oplossen terwijl de regering dit weekend een extra gat van 1 miljard in de begroting van volgend jaar probeert te dichten.

Arco, het blijft een netelig dossier waar deze regering mee worstelt. CD&V maakt zich al sinds het begin van de legislatuur hard dat de gedupeerde coöperanten een vergoeding moeten krijgen, tegen de wil van de andere partijen in. 

Vicepremier Peeters haalt het dossier weer boven nu de regering dit weekend bijeen zit om een extra gat in de begroting van 2018 te dichten. De regering-Michel moet 4,3 miljard euro zien te vinden. 

"Moeilijke opdracht"

"Ik denk dat het sowieso een heel moeilijke opdracht zal zijn, of het nu 2,6 miljard is of 4 miljard of zelfs meer", verklaart Peeters aan VRT Nieuw. "Het zal een belangrijke en moeilijke oefening zijn omdat we al veel besparingen hebben doorgevoerd."

CD&V houdt vol dat er een extra belasting moet komen op vermogens. Anderzijds blijft de partij hameren op een oplossing voor de Arco-coöperanten. Peeters: “Ik ga ervan uit dat we het geheel gaan proberen oplossen en Arco zal daartoe behoren", besluit de minister vastbesloten. Of de andere partijen daarin zullen meegaan, dat zal een ander paar mouwen zijn.

Meest gelezen