Pence raakt -ondanks waarschuwing- gevoelige NASA-technologie aan: "Rubio had me uitgedaagd"

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft bij een bezoek aan de ruimtevaartorganisatie NASA ondanks een uitdrukkelijke waarschuwing toch gevoelige ruimtevaart technologie aangeraakt. Nadien is er een foto van opgedoken die vrij snel viraal ging. "Het was een uitdaging van Marco Rubio (red. Republikeins senator)", verdedigt Pence zich.

De Amerikaanse vicepresident was gisteren op bezoek bij de ruimtevaartorganisatie. Achteraf is een foto (zie boven) viraal gegaan waarop te zien is hoe de Republikein zijn hand legt op een instrument van de NASA. In beeld is ook duidelijk het bordje te zien met daarop de boodschap: "Gevoelige ruimtevaarttechnologie, NIET AANRAKEN".

Later excuseerde de vicepresident zich op Twitter door te grappen dat hij ertoe was uitgedaagd door senator Marco Rubio die ook mee was op het bezoek, en overigens ook op de foto staat. Rubio twittert dan weer dat hij Pence had gewaarschuwd: "Potje breken, potje betalen."

De NASA heeft achteraf laten weten dat de vicepresident geen fout heeft begaan. "We waren sowieso van plan om het te laten reinigen", klinkt het. "De boodschap is er eigenlijk voor dagelijkse bezigheden. Het was een eer om u op bezoek te hebben."

Pence voegt er nog aan toe dat het niet de eerste keer is dat hij zijn hand ergens heeft gelegd waar het eigenlijk niet thuishoorde. 

Meest gelezen