Poolse oud-president Lech Walesa opgenomen in het ziekenhuis

De voormalige Poolse vakbondsleider, oud-president en Nobelprijswinnaar Lech Walesa is opgenomen in het ziekenhuis van Gdansk met hartproblemen. De 73-jarige Walesa sukkelt al jaren met zijn gezondheid.

De zoon van Lech Walesa heeft aan het persbureau Associated Press gemeld dat zijn vader opgenomen is in het ziekenhuis van zijn thuisstad Gdansk aan de Baltische Zee.

Jaroslav Walesa zegt dat zijn 73-jarige vader "uitermate verzwakt is". Het is nog niet duidelijk wanneer hij het ziekenhuis van Gdansk mag verlaten.

Afgelopen donderdag woonde Lech Walesa nog de speech van de Amerikaanse president Donald Trump in Warschau bij aan de vooravond van de G20-top. Walesa werd toen toegejouwd door de regeringsgezinde bezoekers van de speech.

Meest gelezen