Prins Harry: "Word geen slaaf van je smartphone"

Prins Harry heeft de voorbije week op een bijeenkomst in Leeds de jeugd opgeroepen om minder intensief om te gaan met smartphones. "Smartphones kunnen schadelijk zijn voor je mentale gezondheid, zeker als je leest dat jongeren ten minste 150 keer per dag hun smartphone checken."

De Britse prins Harry heeft samen met zijn oudere broer prins William en Catherine Middleton dit jaar zijn schouders gezet onder het project Heads Together, een liefdadigheidsinitiatief waarmee ze de problematiek van mentale gezondheidsproblemen in de kijker willen zetten.

De voorbije week nam prins Harry deel aan een panelgesprek in Leeds on de noemer "Encouraging happy young minds". Tijdens zijn tussenkomst hield prins Harry een warm pleidooi om de smartphone meer links te laten liggen.

"We moeten jongeren beter wapenen tegen de steeds complexere en snel evoluerende wereld waarin we leven. Ik las onlangs dat jongeren minstens 150 keer per dag hun smartphone checken. Ik ben er zeker van dat dat de mentale gezondheid belast", aldus Harry.

De jonge prins riep jongeren op om bewuster om te gaan met hun smartphone. Prins Harry gaf ook mee dat hij bijzonder tevreden is over de resultaten van het project Heads Together.

"Het is voor de mensen moeilijk om te erkennen dat ze een probleem hebben met hun geestelijke gezondheid. Wat een klein probleem is, kan zo uitgroeien tot een heel ernstig probleem waarvoor professionele hulp nodig is."

Prins Harry meldt ook dat hij de voorbije maanden dikwijls te horen heeft gekregen dat mensen er zich bewust van zijn geworden dat het nodig is om hulp te zoeken. "Dikwijls zegt men mij dat de situatie heel anders had kunnen geweest zijn mocht er eerder hulp gezocht geweest zijn", besluit prins Harry.

Meest gelezen