Stroomvoorziening hersteld in woonzorgcentra in Sint-Niklaas

In grote delen van het Waasland en de Denderstreek is afgelopen nacht een grote stroomonderbreking geweest. Op de meeste plaatsen was het binnen het uur opgelost, maar in twee OCMW-woonzorgcentra en een aantal serviceflats in Sint-Niklaas heeft het tot 10 uur vanmorgen geduurd. Er werd zelfs even overwogen om de centra te evacueren.
(archiefbeeld)

Door een defect in een stroomcabine in Aalst gisterenavond en vannacht is er een grote stroomonderbreking geweest in delen van het Waasland en de Denderstreek. Op de meeste plaatsen is na een uurtje de elektriciteitsvoorziening hersteld. In OCMW-woonzorgcentra "De spoele" en "De plataan" en in enkele nabijgelegen serviceflats in Sint-Niklaas heeft dat echter langer geduurd.

In de drie gebouwen samen wonen 268 bewoners en die hebben tot een eind in de voormiddag zonder stroom gezeten. Even werd zelfs overwogen om de gebouwen te evacueren. "Maar we doen eerst wat we kunnen met de technische ondersteuning en proberen daarna met noodgeneratoren de nodige stroom bij ons te krijgen voor het zover komt", benadrukt OCMW-voorzitter Mike Nachtegael (SP.A) rond 8 uur.

Het herstellen van de stroomvoorziening gebeurde met wisselend succes. Zo is de elektriciteit een aantal keer hersteld en daarna opnieuw uitgevallen. Rond 10 was de stroomvoorziening definitief hersteld. Een evacuatie is dus uiteindelijk niet nodig geweest. Die evacuatie zou ook al bij al zijn meegevallen, want de plannen waren om de bewoners onder te brengen in een sporthal aan de overkant van de straat.

De stroomonderbreking was ook voelbaar in Aalst en omgeving. Duizenden mensen ondervonden hinder door deze stroomonderbrekingen, waaronder het OLV-Ziekenhuis Aalst en de Huisartsenwachtpost. Rond 22 uur gisterenavond waren de problemen daar achter de rug.

Meest gelezen