10.000 Polen geëvacueerd na vondst van zware bom uit WO II

In Bialystok, een grote stad in het noordoosten van Polen, worden vanochtend 10.000 mensen geëvacueerd na de vondst van een zware bom uit de Tweede Wereldoorlog. De bom van 500 kilo werd gevonden tijdens wegwerkzaamheden.

Bialystok, een stad met 290.000 inwoners, staat vanochtend in rep en roer. 10.000 inwoners moesten vanochtend hun huizen verlaten omdat een de ontmijningsdienst de gevonden bom zal verplaatsen.

Terwijl het springtuig naar een plek buiten de stad wordt gebracht, om er gecontroleerd tot ontploffing te brengen, moeten alle omwonenden van het parcours waar de vrachtwagen met de bom zal langsrijden, een aantal uren hun huizen verlaten. Het gaat om inwoners van een 60-tal straten in Bialystok en zo’n 45 straten in twee voorsteden.

In het zwaar gebombardeerde Polen worden nog wel vaker bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden op bouwwerven.

Meest gelezen