Belgische en Nederlandse politie nemen samen fikse buit in beslag

De nauwe samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse politie resulteerde afgelopen maandag in een flinke vangst. Agenten namen die dag onder meer 226.000 euro aan contanten, 2 automatische vuurwapens, een handvuurwapen en ruim 26 kilo drugs in beslag tijdens zoekacties in België en Nederland. In België hielden agenten bovendien drie verdachten aan.

De samenwerking tussen de Belgische en de Nederlandse politie loopt momenteel al twee jaar, maar wierp deze week zijn vruchten af. In 2015 startte de lokale politie van Luik het onderzoek naar de verkoop van harddrugs in en rond Maasmechelen. Uit het onderzoek bleek dat de verdovende middelen werden aangevoerd vanuit Rotterdam. De politie in België deed hierop een rechtshulpverzoek aan Nederland. Sindsdien werken ze nauwer samen met onze Noorderburen.

Nederland

In Nederland werd de grootste vangst in beslag genomen: ruim 198.000 euro aan contanten, 2,2 kilo diverse soorten verdovende middelen, 3 personenauto’s waarin ruim 20 kg harddrugs verstopt zat, 2 automatische wapens en een handvuurwapen. De agenten namen er ook materiaal om verdovende middelen te verwerken, een kogelvrije vest, horloges en andere luxe merkartikelen in beslag.

België

Tegelijkertijd namen de Belgische agenten in ons land ruim 28.000 euro, 5 kilo harddrugs, een personenauto en een hoeveelheid merktassen en –schoenen in beslag. In ons land werden er ook drie verdachten aangehouden. Het gaat om Rotterdammers van 19, 23 en 35 jaar. Zij zijn ondertussen al voorgeleid. Maar daarmee is het onderzoek nog niet ten einde: de nauwere samenwerking blijft bestaan. Toekomstige aanhoudingen zijn dus ook niet uitgesloten.

Meest gelezen