Huis waar Jackie Kennedy tienerjaren doorbracht te koop voor ruim 40 miljoen euro

In Virginia staat Merrywood te koop, het majestueuze landgoed waar Jacqueline Kennedy tijdens haar tienerjaren woonde. Met een vraagprijs van 49,5 miljoen dollar (43,4 miljoen euro) wordt het mogelijk het duurste huis ooit in de regio.

"Ik heb het altijd naar mijn zin in Merrywood, zo vredevol met de rivier en die grote, steile heuvels." Dat schreef de latere mevrouw Jackie Kennedy in 1944 over het huis waar ze woonde sinds haar moeder was hertrouwd met Hugh D. Auchincloss. Hij was een erfgenaam van Standard Oil en had het majestueuze mansion en bijhorende landgoed op dat moment in handen. Vandaag staat het te koop voor 49,5 miljoen dollar (43,4 miljoen euro).

Merrywood is gebouwd in 1919 aan de oever van de Potomac op een steenworp van Washington D.C. in McLean in de Amerikaanse staat Virginia. Het telt 9 slaapkamers, 13 badkamers, en meerdere elegante vertrekken als een formele eetkamer en salon, dit verspreid over ruim 2.000 vierkante meter aan bewoonbare oppervlakte. Daarnaast heeft het een wijnkelder, een zwembad, een tennisveld, een gymzaal en verschillende prachtige tuinen. Het totale domein is bijna 3 hectare groot.

Jackie Kennedy is niet de enige Amerikaanse celebrity die Merrywood haar thuis kon noemen. Na haar woonden onder meer auteur Gore Vidal en het journalistenechtpaar C. Wyatt en Nancy Dickerson in het landgoed.

De huidige eigenaar is Steve Case, de medestichter van America Online. Hij kocht het in 2005 voor 24,5 miljoen dollar (21,5 miljoen euro). Als het binnenkort effectief voor 49,5 miljoen dollar een nieuwe eigenaar vindt, dan wordt Merrywood het duurste huis ooit in de regio.

Meest gelezen