Macklemore maakt oma ster van nieuwe videoclip voor haar 100e verjaardag

Macklemore heeft zijn oma Helen met een uniek cadeau bedacht voor haar 100e verjaardag. In de clip bij zijn nieuwe nummer "Glorious" gunt hij haar de hoofdrol en mag ze een dag lang doen waarin ze zin heeft. Het resultaat is hoogst aandoenlijk.

"Voor de 100e verjaardag van mijn grootmoeder Helen vloog ik naar Californië om haar te verrassen." Zo begint de videoclip bij het nieuwe nummer "Glorious" van Macklemore. Wat volgt is een montage van dik 4 minuten waarin de Amerikaanse rapper zijn oma een dag lang mee op pad neemt in een cabrio in en rond haar woonplaats Modesto.

De twee bekogelen een huis met eieren, gaan schoenen kopen, trekken naar een karaokebar en spelen spelletjes in een lunapark. Onderweg laat Macklemore de naam van zijn grootmoeder op zijn arm tatoeëren. Tijdens een partijtje kaart met vriendinnen trakteert hij haar op een stripper. De dag eindigt met een rit bij zonsondergang.

"Oma, niks is meer glorieus dan jij", schrijft de rapper bij de videoclip op Facebook. "Gelukkige 100e verjaardag. Dankjewel voor de Werthers Originals, de goeie raad en om deel te zijn van iets dat ik voor altijd zal koesteren."

(Lees voort onder video)

Meerdere dagen

Aan The Modesto Bee vertelt Helen meer over de opnames van de videoclip. Die vonden half juni plaats en namen in werkelijkheid meerdere dagen in beslag. "Hij vroeg me of ik dit voor hem wou doen", zegt ze. "Natuurlijk wou ik dat. Ik hou van elke kans om mijn kleinkinderen in de buurt te hebben. We zijn een heerlijke familie en we hebben veel plezier."

Helen was getrouwd met een kolonel in het leger. In 1998 verhuisden ze naar Modesto om dichter bij een van hun dochters te wonen. Het is overigens haar huis dat zij en Macklemore in de videoclip met eieren bekogelen.

Hoewel de videoclip erg spontaan oogt, blijkt uit het artikel in The Modesto Bee dat alle activiteiten op voorhand netjes waren gepland en dat de bijhorende locaties nauwgezet waren gescout en uitgekozen. Voorts hebben Macklemore en zijn grootmoeder zich in werkelijkheid grotendeels in een camper met airconditioning verplaatst en niet in een cabrio omdat Modesto op het moment van de opnames aan een hittegolf ten prooi was gevallen.

Meest gelezen