Picasso- en Gauguin-lino's verloren gegaan in brandend busje in Berlijn

Bij een brand in Berlijn zijn enkele tientallen lino's en etsen van onder meer Picasso verloren gegaan, nadat het oude VW-busje waarmee ze vervoerd werden in vlammen opging. Dat meldt de Berliner Zeitung.

Een 70-jarige kunsthandelaar was van plan de werken binnenkort te laten veilen en was met zijn lading onderweg toen hij een brandgeur waarnam. Hij  haalde nog de afrit van de snelweg, maar daar ging het  VW-busje met zijn lading in vlammen op.

Het ging naar eigen zeggen om lino's en etsen van onder meer Picasso, Gauguin en Hundertwasser, sommige ervan gesigneerd. De man kon nog twee bakken met werken redden, maar de rest ging verloren. De schade zou in de tienduizenden euro's belopen.

De man zelf  raakte niet gewond. Volgens de politie was de oorzaak van de brand een technisch defect. Het busje was bijna 30 jaar oud.

Meest gelezen