Russische internetpionier Anton Nossik (51) gestorven

Anton Nossik, een bekende blogger en militant die soms als een van de vaders van het internet in Rusland wordt beschouwd, is op de leeftijd van 51 jaar gestorven, zo melden zijn verwanten. Nossik lanceerde 1 van de eerste nieuwssites van Rusland.

"Ja, het is waar. Anton Nossik is vorige nacht in Moskou gestorven", schrijft een van zijn vrienden, Demyan Kudriavtsev, op Facebook.

Nossik lanceerde in 1999, als ondernemer en journalist, een van de eerste nieuwssites in Rusland, Gazeta.ru, alsook andere populaire websites als Lenta.ru en Newsru.com. Hij had een van de meestgelezen blogs van het land.

"Hij was een van de pioniers van het Russische internet", schreef de krant Vedomosti zondag. De Russische premier Dmitri Medvedev betreurde het overlijden van een "echte professional, een voorloper van het internet in Rusland".

Meest gelezen