Cholera-epidemie in Jemen blijft maar uitbreiden

De cholera-epidemie in Jemen lijkt niet te stuiten. Het Internationale Rode Kruis heeft het nu over minstens 300.000 mensen die zijn getroffen. Het dodental staat op 1.706. Dat de besmettelijke ziekte alsmaar meer mensen besmet, heeft alles te maken met de oorlog in Jemen.

Eind vorige maand hadden de Verenigde Naties het al over de ergste cholera-uitbraak van de wereld. Toen waren er al 200.000 mensen besmet.

Jemen wordt al ruim twee jaar verscheurd door een bloedige oorlog, waarbij de regering het met de hulp van onder meer Saudi-Arabië opneemt tegen de sjiitische Houthi-rebellen. Door de oorlog is de economie van het land ingestort en hebben miljoenen mensen geen toegang tot zuiver drinkwater. Ook de weinige ziekenhuizen zijn niet in staat patiënten degelijk op te vangen.