Ierse krant verwart Romelu Lukaku met Britse hiphopper op voorpagina

De Ierse krant The Herald pakt vandaag breed uit met de transfer van Romelu Lukaku naar Manchester United, inclusief een grote foto. Alleen is het geen kiekje van de voetbalspeler, maar wel van een bekende Britse hiphopper die goed op hem lijkt.

"Lukaku is ready for work" ("Lukaku is er klaar voor"): dat kopt The Herald vandaag in grote letters op de voorpagina over de transfer van de Belgische voetbalspeler naar Manchester United.

Bij het artikel publiceert de Ierse krant een foto van een zwarte man in een outfit met de kleuren en het logo van de Britse voetbalclub die Lukaku moet voorstellen. Alleen is het geen foto van hem, maar wel van Stormzy. Dat is een bekende Britse hiphopper die toevallig goed op hem lijkt en zelf een grote fan van Manchester United is.

Op sociale media drijven veel fans van Lukaku en Stormzy flink de spot met de pijnlijke flater. Zelf kan de hiphopper er minder om lachen. "Ik vind dit helemaal niet grappig", schrijft hij op Twitter. "Ik wil niet klinken als de party pooper die de grap niet begrijpt."

The Herald heeft intussen excuses aangeboden. "We geven het grif toe, we zijn zwaar de mist in gegaan", schrijft de krant. "Om eerlijk te zijn, we schamen ons dood en we bieden onze verontschuldigingen aan alle betrokkenen en onze lezers aan voor deze fout."

Een troost voor de krant: het kan nog erger. Na de dood van Margaret Thatcher op 8 april 2013 toonde een Taiwanees tv-station minutenlang beelden van de Britse koningin Elizabeth II in plaats van beelden van de Britse oud-premier. Een Thaise zender blunderde dan weer door een foto van Meryl Streep te tonen in haar rol van Thatcher in "The iron lady".

Overigens zijn de journalisten van The Herald niet de eersten die Lukaku met een ander verwarren. In juni 2014 feliciteerde koningin Mathilde hem voor het oog van de camera met zijn doelpunt in de match van de Rode Duivels tegen Rusland op het WK in Brazilië, terwijl het zijn ploegmaat Divock Origi was die de bal tegen het net had geknald.

Meest gelezen