Producer "The broken circle breakdown" stopt met productiehuis Menuet

Dirk Impens stopt met zijn productiehuis Menuet. Dat bericht filmsite Cinevox op gezag van Impens zelf en ook Menuet bevestigt het nieuws. De eerste film die hij produceerde was "Blueberry hill" (1989) van Robbe De Hert. Impens was ook de producer van alle films van Felix van Groeningen.
Dirk Impens, Veerle Baetens en Felix van Groeningen.

Impens heeft het over een positieve keuze. "Dit is geheel en al mijn eigenste beslissing, mijn eigenste keuze, net zoals ik de voorbije 30 jaar grotendeels zelf keuzes gemaakt heb", vertelt hij aan Cinevox. Verder wil hij momenteel niet veel commentaar kwijt. "Ik heb nu gewoon geen goesting om daar meer over te zeggen. Dat zal ik ooit wel eens doen, als dat dan nog iemand interesseert." 

Ziek is Impens niet. "Nee, ik vind het heel grappig dat mensen dat vragen. Het is absoluut niet van "oeioei, hij moet stoppen". Gelukkig niet. Het is een zeer bewuste, zeer weloverwogen en zeer positieve keuze. Gewoon tijd voor iets anders. Ik denk dat ik vroedvrouw of astronaut word. Daar twijfel ik nog tussen.”

"Het smelt" verhuist naar ander productiehuis

De lopende projecten: "Verborgen verlangen" van Maarten Moerkerke en "Under my skin" van Lukas Dhont gaat Menuet zeker nog afwerken. Maar de verfilming van "Het smelt" van Lize Spit, dat het regiedebuut van Veerle Baetens wordt, wordt overgedragen aan een ander productiehuis. 

Impens was meer dan 25 jaar producer. Met "Daens" van Stijn Coninx en met "The broken circle breakdown" van Felix van Groeningen sleepte hij Oscarnominaties in de wacht. 

Menuet produceerde ook tv-series, waaronder "Terug naar Oosterdonk", "Kongo", "Katarakt", "Code 37" en recent nog "Coppers".