Verdachte opgepakt voor overval op zanger Amerikaanse metalband

Het Brusselse gerecht heeft een verdachte opgepakt voor de brutale overval op Gary Meskil, de zanger van de Amerikaanse metalband Pro-Pain. Die werd vorige week maandag in elkaar geslagen en beroofd in de Brusselse Doornikstraat en raakte daarbij zwaargewond.

De overval vond vorige week maandag rond 4.45 uur plaats in de Doornikstraat. De 51-jarige Meskil kreeg er zware slagen op het hoofd en liep daarbij verschillende breuken aan zijn gezicht en kaak op. De man werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. 

Volgens de andere bandleden, die het nieuws meldden op de Facebookpagina van de band, zouden de overvaller of overvallers ook aan de haal gegaan zijn met Meskils geld, kredietkaart en paspoort.

Het Brusselse parket opende een gerechtelijk onderzoek voor poging tot doodslag en gewapende diefstal met geweld en beval onder meer een telefonie-onderzoek en de analyse van de bewakingscamera's uit de omgeving. Dat leidde zaterdag tot de arrestatie van een verdachte. De man werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging tot doodslag.