Zo ziet Chinees zonnepark in de vorm van een panda er echt uit

De jongste dagen doet een foto van een opmerkelijk nieuw zonnepark in China de ronde op sociale media. Dat is gebouwd in de vorm van een panda. Alleen is de afbeelding een artistieke impressie van de constructie en ziet die er in realiteit net iets minder romantisch uit.
AsiaWire accepts no liability for any damages, loss or legal action resulting from the use of images supplied. The publication o

De Panda Power Plant: zo heet het nieuwe zonnepark van het bedrijf Panda Green Energy in Datong, een stad in China. Het park heeft zijn naam niet gestolen, want alle zonnepanelen zijn opgesteld in de vorm van een panda.

Op sociale media doet al enkele dagen onderstaande afbeelding van het park de ronde. Alleen is dat geen echte foto van de constructie, maar wel een artistieke impressie van de site. Snopes heeft wel een foto van het eigenlijke park te pakken gekregen. Hoewel de contouren van een panda daarop duidelijk zichtbaar zijn, oogt het resultaat net iets minder romantisch.

(Lees voort onder tweets)

AsiaWire accepts no liability for any damages, loss or legal action resulting from the use of images supplied. The publication o

Toch is de Panda Power Plant alweer een aanzienlijke aanwinst voor het zonneareaal in China. Nu al genereert het zonnepark 50 megawatt en eenmaal het helemaal is voltooid moet dat 100 megawatt zijn. Bovendien plant China nog tientallen andere zonneparken in de vorm van een panda. Op die manier hoopt het land de jeugd warm te maken voor hernieuwbare energie.