"Een ster" van Stan Van Samang op nummer 1 in Vlaamse 100 van Radio 2

Stan Van Samsang staat met "Een ster" op nummer 1 in de Vlaamse 100 van Radio 2. Op nummer 2 prijkt Raymond van het Groenewoud met "Twee meisjes" en op nummer 3 volgt "Mia" van Gorki. Dat heeft de persdienst van de VRT bekendgemaakt.
© VRT 2010 - Bart Musschoot

Op deze Vlaamse feestdag is Radio 2 in de Vlaamse 100 naar het beste nummer uit de Vlaamse muziekgeschiedenis op zoek gegaan. Luisteraars konden hiervoor de voorbije weken op hun favoriete nummers stemmen.

Winnaar is "Een ster" van Stan Van Samang, net zoals vorig jaar. Will Tura is de best scorende artiest. Hij staat met liefst 5 nummers in de lijst. Clouseau volgt met 4 nummers.

Christel Van Dyck en Showbizz Bart presenteerden De Vlaamse 100 van 13 tot 20 uur live vanop de Grote Markt in Brussel. De volledige Vlaamse 100 kan u nalezen op de website van Radio 2. Hieronder geven we alvast de top 10 mee:

Top 10 van de Vlaamse 100

1. "Een ster" - Stan Van Samang
2. "Twee meisjes" - Raymond Van Het Groenewoud
3. "Mia" - Gorky

4. "Eenzaam zonder jou" - Will Tura
5. "Tim" - Wim De Craene
6. "Ik hou van jou" - Dana Winner
7. "Afscheid van een vriend" - Clouseau
8. "Ik hou van u" - Noordkaap
9. "De Marie Louise" - Bart Kaëll
10. "The way to your heart" - Soulsister