"Gangnam style" verliest YouTube-record aan "See you again"

"Gangnam style" van Psy is niet langer de meest afgespeelde videoclip op YouTube. De Zuid-Koreaanse megahit heeft zijn record moeten afstaan aan "See you again" van Wiz Khalifa en Charlie Puth.

De ballade uit de soundtrack van de actiefilm "Furious 7" is op dit moment 2.895.373.709 keer afgespeeld op het videokanaal, terwijl de teller voor Psy op dit moment op 2.894.426.475 keer staat.

"See you again" was wereldwijd de best verkochte song in 2015 en sleepte nominaties in de wacht voor de Grammy's en de Oscars. De clip wordt gezien als een soort ode aan Paul Walker, de acteur uit de film, die bij een auto-ongeluk om het leven kwam. 

In een half jaar tijd bereikte de videoclip via YouTube 1 miljard kijkers, vorig jaar in september was dat al 2 miljard kijkers. 

Toch is al er opnieuw een kaper op de kust om het record te breken. "Despacito" van de Puerto Ricaan Luis Fonsi, gezongen in een mix van Spaans en Engels, heeft in amper zes maanden al bijna 2,5 miljard hits behaald en lijkt dus op koers om het record van "See you again" snel te breken.

De top 10 van de meest bekeken video's op YouTube

  1. Wiz Khalifa - See you again (ft. Charlie Puth)
  2. Psy - Gangnam style
  3. Justin Bieber - Sorry
  4. Mark Ronson - Uptown funk (ft. Bruno Mars)
  5. Luis Fonsi - Despacito (ft Daddy Yankee)
  6. Taylor Swift - Shake it off
  7. Enrique Iglesias - Bailando
  8. Maroon 5 - Sugar
  9. Katy Perry - Roar
  10. Taylor Swift - Blank space