Olivier Lapidus is nieuwe artistiek directeur van Lanvin

Olivier Lapidus is de nieuwe artistiek directeur van Lanvin. Hij volgt Bouchra Jarrar op die vorige week het Franse modehuis verliet omdat de druk te hoog was. Olivier Lapidus is de zoon van de beroemde ontwerper Ted Lapidus.
AFP or licensors

"Hij begrijpt het universum van dit huis en van de modewereld en zijn resolute moderne aanpak zal Lanvin naar nieuwe horizonten brengen", zegt Shaw-Lan Wang, die aan het hoofd staat van Lanvin. 

Lapidus lanceerde onlangs nog zijn eigen modehuis Creation Olivier Lapidus. Hij begon zijn carrière bij Balmain Homme van 1985 tot 1986 en ging daarna voor Maison Lapidus werken, het modehuis van zijn vader, Ted Lapidus. Nadat Maison Lapidus er in 2000 mee ophield, werkte hij met verschillende partners aan collecties. 

Jarrar verliet vorige week Lanvin omdat de druk te hoog werd. Haar minder uitbundige ontwerpen sloegen minder aan bij de klanten dan het werk van haar voorganger Alber Elbaz die 14 jaar voor het huis werkte. In 2016 was er een omzetdaling van 23%. 

Lapidus zal zijn eerste collectie voor Lanvin voorstellen tijdens de Paris Fashion Week. Hij blijft ook werken voor zijn eigen huis Creation Olivier Lapidus. Lanvin werd in 1889 opgericht, het is daarmee het oudste couturehuis in Parijs dat nog actief is.