Pro-Pain-zanger: "Aanval heeft mijn mening over Brussel niet veranderd"

Gary Meskil, de frontman van de Amerikaanse metalband Pro-Pain, heeft voor het eerst gereageerd na de gewelddadige overval waar hij vorige week in Brussel het slachtoffer van geworden is. Hij bedankt het personeel van het Sint-Pietersziekenhuis en de politie. En hij benadrukt dat het incident overal had kunnen gebeuren: "België zal mijn thuis weg van huis blijven."

Meskil kreeg zware slagen op het hoofd en liep verschillende breuken aan zijn gezicht en kaak op. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Er is intussen een verdachte opgepakt. 

Meskil dankt vandaag iedereen voor de bezorgdheid op de Facebookpagina van Pro-Pain. Hij bedankt ook uitdrukkelijk dokter Olivier Sanese en zijn team in het Sint-Pietersziekenhuis omdat ze zijn leven gered hebben en de Brusselse politie omdat ze de verdachten zo snel gevonden hebben. 

Zelf denkt hij dat zijn NY Yankees-pet zijn leven gered heeft. "Volgens de artsen heeft het ongecontroleerde bloeden mij bijna het leven gekost." Normaal gezien moest hij nog 12 dagen langer in het ziekenhuis in Brussel blijven, maar hij gaat zich nu dichter bij huis proberen te laten opereren. 

Vooral de verwondingen aan zijn kaak zouden een terugkeer naar het podium kunnen bemoeilijken. "Ik kan de pijn op bepaalde plaatsen wel verdragen tot ik thuis ben (in de VS, red.), maar door de breuken in mijn kaak is het erg pijnlijk om te roepen en te zingen."

"België zal mijn huis weg van huis blijven"

Meskil moet nu nog 5 à 10 dagen op zijn paspoort wachten. Hij zegt dat hij snel herstelt en de toekomst positief tegemoet kijkt. Daarnaast benadrukt hij dat het incident zijn mening over Brussel en zijn inwoners niet veranderd heeft.

"Dit had op vele plaatsen kunnen gebeuren, ik heb gewoon het gevoel dat ik op de foute plaats op het foute moment was. België zal altijd mijn thuis weg van huis blijven."